admin

Saltea cu arcuri vs saltea din spuma cu memorie. Care este cea mai buna optiune?

Ne petrecem o treime din viata dormind, somnul fiind esential pentru o viata sanatoasa. Daca dormi bine, ai toate sansele sa te bucuri de energie de-a lungul intregii zile si sa iti duci la bun sfarsit toate activitatile.

Pentru a dormi bine ai nevoie de o saltea de buna calitate, iar alegerea saltelei este un proces destul de dificil, care trebuie sa tina cont de o serie de criterii: lungimea saltelei, grosimea ei, materialele din care este construita, calitatea somierei, etc.

Desi exista o multime de modele de saltele pe piata, cele mai utilizate sunt saltelele memory ( cu spuma de memorie) si saltelele cu arcuri. Ambele au atat avantaje, cat si dezavantaje, asadar, vom incerca sa gasim cele mai importante diferente intre acestea.

Salteaua cu arcuri

Este cea mai cunoscuta si momentan cea mai folosita saltea. Aceasta a fost produsa inca din perioada revolutiei industriale si a deservit milioane de oameni. Astazi, saltelele cu arcuri dispun de numeroase tehnologii moderne, sunt durabile, sunt ieftine, au o ventilatie buna si rezista foarte bine la greutati foarte mari.

Foarte multi oameni le prefera datorita obisnuintei, insa atunci cand compari o saltea cu arcuri cu o saltea memory, vei descoperi ca cea de-a doua varianta este mult mai confortabila. Tocmai de aceea, multe dintre saltelele cu arcuri moderne sunt acoperite cu un strat generos de spuma poliuretanica.

Atunci cand achizitionezi o saltea cu arcuri trebuie sa te asiguri ca aceasta are arcuri de cea mai buna calitate ( Bonell sau Pocket ) si ca numarul acestora este cat mai mare.

Salteaua din spuma de memorie

O saltea memorie este cea mai noua varianta de saltele, cu o istorie destul de recenta. Initial, spuma de memorie a fost destinata organizatiei NASA si avea scopul de a proteja astronautii impotriva presiunii. Ulterior insa, aceasta a fost preluata de producatorii de saltele si a devenit unul dintre cele mai eficiente materiale in constructia acestor produse.

Avantajele saltelelor memory sunt numeroase si cat se poate de convingatoare:

  • Asigura o sustinere foarte buna pentru corp, ajutandu-l sa isi distribuie greutatea in mod egal in timpul somnului;
  • Nu se misca in urma miscarii, ceea ce le face perfecte pentru cuplurile care dorm impreuna;
  • Nu acumuleaza praf, alergeni si bacterii, fiind perfecte pentru persoanele care sufera de diverse alergii;
  • Sunt foarte usor de curatat;
  • Pot fi personalizate in functie de nevoia fiecarui om in parte. Exista saltele cu mai multe straturi de spuma si cu densitati diferite, in asa fel incat sa iti asigure tot confortul de care ai nevoie.

Este adevarat ca o saltea memorie necesita o investitie ceva mai mare si cateva zile sau chiar saptamani de acomodare. Odata ce ai trecut peste perioada de acomodare insa, iti va oferi cel mai odihnitor somn posibil.