admin

Scoala de soferi vs instructor independent

drivers-ed.21064653_std

Pentru a invata sa conduci, exista in principal 2 variante : apelezi la o scoala de soferi sau la un instructor independent. Sau poate chiar mergi pe ambele variante daca vei consiera ca nu stapanesti bine arta condusului sau daca ai fost nemultumit de serviciile scolii de soferi la care ai apelat.

Multe persoane se intreaba ce sa alegeaga atunci cand vor sa se pregateasca pentru a obtine permisul de sofer. Mai jos o sa incerc sa va explic cam care sunt avantajele si dezavantajele fiecarei variante.

Avantaje si dezavantaje Scoala de soferi:

-detine un sediu sau mai multe, unde veti gasi mai multi instructori
-va ofera intotdeauna bonuri fiscale/facturi pe care le puteti deconta sau pe baza carora dovediti ca sunteti cursanti
-orele de legislatie se tin in locul unde va inscrieti
-daca instructorul care v-a fost alocat nu va place sau nu sunteti pe aceeasi lungime de unda, puteti sa-l schimbati
-daca se intampla ceva cu masina/persoana care va preda cursurile rutiere, imediat puteti beneficia de alta masina/persoana care sa faca acelasi lucru
-orice scoala de soferi are un director cu care puteti vorbi atunci cand cereti acest lucru
-de la scolile de soferi obtineti materiale informative despre legislatia rutiera
-unele scoli de soferi pot avea prea multi cursanti la un moment dat si instructorii pot fi prea obositi sau indispusi pentru a va acorda atentia necesara

Avantaje si dezavantaje Instructor independent:

-au un program mai lejer si va pot acorda o atentie mai mare
-pot fi mai flexibili in alegerea punctului de intalnire
-pot avea masini mai bune fata de alte scoli de soferi
-intotdeauna sunt afiliati la alte scoli de soferi pentru ca altfel nu-si pot desfasura activitatea; fiti atenti deoarece daca se intampla ceva, scoala de soferi poate scapa foarte repede de el, ramanand sa reglati datoriile cu el si nu cu scoala.
-este bine sa intrebati de la inceput unde trebuie sa mergeti pentru cursurile de legislatie, deoarece puteti gasi pe cineva care sa fie din sectorul 6 si sa aiba sala de legislatie in sectorul 1 (inseamna mult timp pierdut)
-daca nu va place pierdeti timp cautand alt instructor
-puteti fi pacaliti, asa ca mare atentie!

Daca va hotarati sa optati pentru serviciile complete ale unei scoli de soferi si sunteti din Bucuresti, va recomandam Scoala de soferi Dicu. De ce ? Pentru ca au preturi concurentiale, instructori profesionisti si rabdatori, poti achita banii in rate, au masini bine intretinute si sala de legislatie complet utilata, ofera flexibilitate.