Top 5 alimente dominicane cu proprietati incredibile

Tarile din Caraibe precum Republica Dominicana sunt celebre peste tot datorita plajelor lor paradisiace, cocktailurilor exotice, dar si a muzicii lor latino. Dar nu numai. Sunt foarte influentate de traditiile amerindiene mai ales atunci cand vine vorba despre nutritie si sanatate. Iata care sunt cele mai uimitoare alimente de origine dominicana pe care s ale integrezi i tu la tine in meniu.

Noni-manutea

Fructul Noni. Acest fruct este celebru in Caraibe pentru virtutile sale minunate. Un  fruct care contine proprietati imunostimulante care te ajuta sa te protejezi de tot felul de boli degenerative. Poate intari sistemul imunitar, intareste corpul pentru a lupta cu infectiile si bolile si este un puternic antioxidant. Se poate folosi si pentru febra, pentru reumatism sau infectii cutanate.

Yucca sau Manioc. Maniocul este un tubercul foarte consumat peste tot in Republica Dominicana. Are proprietati curative si hranitoare minunate. Este un aliment care nu contine gluten si care poate fi folosit mai ales de catre cei care sufera din cauza sindromului de colon iritabil. Este o sursa foarte interesanta de vitamina C si de potasiu si contribuie la reducerea nivelului de colesterol, a artritei sau a hipertensiunii. Nu trebuie insa sa fie consumat crud deoarece este destul de toxic.

Aloe Vera. Aceasta planta miraculoasa are proprietati antiseptice, foarte benefice pentru piele, dar si proprietati bactericide, anti-fungice si anti-inflamatorii. Este folosita si pentru a trata acneea, pentru a trata arsurile sau pentru a accelera cicatrizarea.

Guanabana, corrosol sau graviola. Un fruct cu o multime de denumiri si cu virtuti exceptionale. Un fruct cu un aspect particular care foloseste din negura timpurilor in tarile tropicale. Poate trata insomniile, deficienta cardiaca, bolile parazitare sau artrita. Dar s-a demonstrat ca este eficient si pentru a trata cancerul, mai ales cel de san, la ovare, cel pulmonar, la ficat sau intestine.

Mamajuana. Este o bautura tipica afrodiziaca in Republia Domincana care mai este supraunumita Viagra lichida. Este compusa din numeroase ierburi si scoarte, vin rosu si miere, ingrediente cu proprietati antioxidante, vasodilatatoare si anti-bacterii. Iti vei intari astfel vasele de sange si iti vei oxigena in acelasi timp celulele.