admin

365

Tot ce trebuie să știi despre divorț și cum te poate ajuta un avocat din Cluj specializat pe divorț să ai parte de rezultatele pe care ți le dorești în urma procesului

Side view of young couple holding broken heart against grey

Pentru fiecare dintre noi, divorțul poate reprezenta o adevărată cumpănă în viață, mai ales dacă la mijloc se află copii și bunuri materiale importante. În acest sens, dacă îți dorești să câștigi cu orice preț custodia copiilor sau vrei să obții alte lucruri importante pentru tine ce au fost obținute sau realizate în timpul căsniciei, ai nevoie de un avocat Cluj divorțcare să știe exact ce face, să fie specializat în divorțuri și să îți asigure câștigul în procesele care vor urma.

Avocat Cluj divorț – cât de important este să te bazezi pe ajutorul unui specialist?

Conform legii, în cadrul procesului de divorț, fiecare dintre cei doi soți poate fi asistat și consiliat juridic de către un avocat. Acest lucru, asistența unui avocat, nu este însă obligatorie. În mod legal, și fără niciun fel de probleme, ambele părți implicate pot săvârși demersurile fără a plăti un avocat. Lipsa unui avocat este binevenită doar în cazul în care cei doi soți au căzut la un numitor comun și nu există niciun fel de discrepanțe sau conflicte între cei doi.

În caz contrar, când există un conflict între cele două părți implicate, un avocat specializat în divorț este absolut esențial pentru a obține lucrurile pe care ți le dorești. Așadar, dacă are sau va avea loc efectuarea partajului, situație în care cei doi soți nu sunt chiar familiarizați cu procedurile dintr-un astfel de proces, asistența unui avocat este mai mult decât recomandată.

Cu ce lucruri te poate ajuta un avocat când vine vorba de procesul de divorț – avocat Cluj divorț

Când vine vorba despre un divorț, un avocat specialist în divorțuri din Cluj te poate ajuta într-o varietate destul de diversă de moduri. Câteva dintre cele mai des întâlnite pe care un astfel de avocat le poate presta pentru tine sunt următoarele:

  • Totul legat de documentație și proceduri. În funcție de care este înțelegerea între tine și avocat, acesta se poate ocupa exlusiv de întocmirea tuturor pașilor legali pentru a săvârși divorțul din punct de vedere legislativ sau te poate doar ghida în acest proces, iar tu să te ocupi de documentație. Acesta se va asigura că totul este completat corect și că depui toate documentele necesare în instanță.
  • Te poate reprezenta în instanță. În cazul în care nu poți sau nu îți dorești să participi la procese și la toate lucrurile care au loc în încinta tribunalului și nu numai, avocatul te poate reprezenta în instanță, prezentând argumente în favoarea ta, apărându-ți interesele.
  • Avocatul îți poate oferi consiliere legală. De cele mai multe ori, toți cei ce apelează la ajutorul unui avocat au nevoie și de consiliere legală în acest sens. Iar un avocat bun în ceea ce face îți va explica pe înțelesul tău care îți sunt drepturile și pentru ce opțiuni poți opta.

Cuvânt de final

Așadar, cât de bine se încheie divorțul depinde în cea mai mare parte de calitățile și abilitățile pe care avocatul ales să te reprezinte în instanță le are. Sfatul nostru este să alegi un avocat care are experiență în dreptul familiei, în special în ceea ce privește divorțurilor.