Vrei sa iti infiintezi o firma? Sau poate o societate comerciala?

Vrei sa iti infiintezi o firma? Sau poate o societate comerciala? Trebuie sa stii in acest caz, ca o societate comerciala este o persoana morala, care are un mod de functionare incadrat de un statut. Obiectul firmei este de natura comerciala.

Care sunt etapele de care sa tii cont in infiintarea sa?

Inainte de a te gandi la infiintarea unei firme Timisoara, cel mai bine ar fi sa te gandesti la proiectul tau si sa il definesti asa cum trebuie. Trebuie sa iti definesti activitatea si sa studiezi bine piata. Apoi sa redactezi un business plan. Sunt lucruri esentiale pentru concretizarea proiectului si pentru demararea activitatii.

Reunirea actionarilor sau asociatilor. In cazul anumitor firme sau societati comerciale, cel mai bine ar fi sa se reuneasca asociatii sau actionarii pentru a se discuta despre aporturi si pentru a desemna un leader.

Alegerea unui statut juridic

Alegerea unui statut juridic este o etapa foarte importanta care va aduce un cadru juridic societatii si care ii va permite sa debuteze si sa isi exercite activitatea comerciala in deplina legalitate.

Statutul trebuie sa fie explicit pentru a se evita orice fel de modificare a acestuia. Pentru asta, cel mai bine ar fi deci sa faci apel la un expert contabil Timisoara profesionist in infiintari firme Timisoara.

Redactarea statutului. Dupa ce ai reunit capitalul de investitie, dar si de functionare, in jurul numelui tau si cel al asociatilor, dupa stabilirea obiectivelor, cautarea antecedentelor in INPI, mai ai un lucru important de facut atunci cand vine vorba despre infiintari firme Timisoara. Este vorba despre redactarea statutului. Este o etapa primordiala pentru sociatate si activitatea sa viitoare, o etapa care va stabili bazele bunei sale functionari si anticiparea problemelor de gestionare eventuale.

Alegerea tipului de capital social. Atunci cand alegi sa creezi o societate comerciala, poti alege un capital social variabil sau unul fix.  Pe langa toate aceste lucruri, va mai trebui sa tii cont de obiectul social, de repartizarea aporturilor si de gazduirea sediului social. Obiectul social este cel care va determina natura activitatilor societatii.

Aprobarea statutului si publicare unui anunt legal sunt alte importante etape pentru infiintarea unei firme Timisoara. Inmatricularea societatii este o etapa la fel de importanta.

Anuntul legal pentru crearea unei societati comerciale, trebuie neaparat sa contina elementele urmatoare:

–              data luarii unei decizii.

–              capitalul social.

–              indicarea societatii in curs de constituire.

–              numele comercial si denominarea sociala, adica numele sau legal, juridic.