Aiosif

7 alimente care te vor ajuta sa iti hidratezi corpul

Sa iti pastrezi corpul cat mai hidratat este un lucru esential nu numai pentru o piele cat mai stralucitoare dar si pentru cea mai buna stare de sanatate. Dezhidratarea este cea care poate cauza un dezechilibru in ceea ce priveste functiile organismului si poate veni cu consecinte severe. Chiar daca apa reprezinta cea mai buna modalitate de a te hidrata, exista o multime de alimente pe care le poti folosi si care pot satisface nevoile zilnice de lichide.

hidra

Castravetele. Este o leguma despre care se spune ca este un super aliment pentru efectul sau racoritor, diuretic si remineralizant. Face parte din alimentele cele mai bogate in apa, la fel ca si pepenele rosu. Castravetele are un procent de 95% apa. O leguma care te va ajuta sa ramai hidratat in viata de zi cu zi.

Rosiile. Sunt delicioase, sunt  racoritoare si pline de nutrienti. Compuse din 94% apa pot contribui la hidratarea corpului foarte bine. Contin si antioxidanti care pot elimina toxinele si care ajuta la marirea productiei de colagen. Pielea va si ea mai stralucitoare cu ajutorul ei.

Dovlecelul. Este bogat si contine foarte putine calorii. Te ajuta si sa iti revitalizezi si sa iti hidratezi pielea. Este o veritabila sursa de potasiu in acelasi timp, de magneziu, cu un nivel mai ridicat sau mai slab de sodiu, fiind o leguma diuretica.

Ananasul. Are un gust exotic si un nivel ridicat de apa si este cel mai apreciat fruct tropical. Ananasul poate sa reduca pofta de dulce si te ajuta sa consumi mai putine calorii in acelasi timp.

Merele. Pe langa virtutile sale curative, marul este un fruct foarte hidratant, o sursa deloc de neglijat de apa.

Salata verde. Majoritatea varietatilor de salata au un nivel de peste 90% apa. Salata este delicioasa dar te ajuta in acelasi timp sa ramai foarte hidratat. Contine si fibre deci sunt de mare ajutor pentru cei care vor sa slabeasca.

Morcovii. Chiar daca nu sunt foarte suculenti morcovii au o putere mare de hidratare. Betacarotenul contribuie la sanatatea ochilor si formeaza un scut anti-cancer foarte puternic.