Aiosif

Alimentele care iti pot stimula neuronii

Mai mult decat oricare alte organe, creierul are nevoie de nutrienti si de energie pentru a putea functiona la capacitatea sa maxima. Stiai insa ca alimentatia iti poate veni in ajutor? Iata ce trebuie sa mananci pentru ca sa fii cel mai destept.alimente

Un suc de portocale pentru a incepe cat mai bine ziua. Cu un suc natural de portocale proaspat stors vei reusi sa iti rehidratezi creierul, compus din 80% apa, dupa ce a suferit de sete in timpul noptii.

Glucide la micul dejun. Creierul are cea mai mare nevoie de glucide. Mai ales pe timpul noptii cand asimileaza si memorizeaza. Dimineata trebuie sa mizezi deci pe tartinele de paine, bogate in glucide care sunt difuzate incet. Schimba insa dulceata de la micul dejun cu unt si cu un ou sau jambon, care pe langa faptul ca pot incetini asimilarea zaharului vine cu proteienele care sunt indispensabile celulelor cerebrale.

O masa completa la pranza si seara. Creierul are nevoie de energie continua. Daca vei sari peste micul dejun te vei expune unor performante mai slabe in timpul dupa-amiezei. Daca cina va fi mai light, creierul nu isi va mai putea organiza sau reorganiza cunostintele in timpul noptii. Deci la pranz si seara trebuie sa consumi proteine din carne sau peste si feculenti- paine, paste si orez.

Consuma caltabosul negru. Consumand acest produs macar o data pe sapatamana iti vei asigura nevoile de fier care se asimileaza foarte usor.  Acest mineral aduce creierului oxigen, fara de care transformarea glucozei in energie nu se poate realiza. Daca nu iti place, trebuie sa consumi carne rosie macar de trei ori pe saptamana.

Foloseste cat mai des uleiul de rapita, de in si de nuci. Foloseste -le in proportie de jumatate- jumatate cu uleiul pe care il folosesti de obicei, de masline, de exemplu. Sunt uleiuri bogate in acizi grasi omega 3 si in vitamina E care pe langa faptul ca pot intretine neuronii, acestea pot sa aiba un rol preventiv in bolile Parkinson si Alzheimer.

Hidrateaza-te intreaga zi. Sa bei apa este un lucru esential pentru functiile cognitive. Apa minerala bogata in magneziu este ideala pentru echilibrul nervos.