Atunci cand vrei sa tratezi in mod natural eczema, trebuie sa stii ca poti apela fara probleme la unele alimente de introdus in mod regulat in meniu. Oua, somon, nuci… sa vedem care sunt cele mai bune alimente anti-eczema.
Ceaiul oolong. Este o varietate de ceai foarte bogata in antioxidanti, foarte utili pentru a regenera pielea si in tanini astringenti, perfecti pentru actiunea lor anti-inflamatorie. Este deci ceaiul ideal pentru toate persoanele care sufera din cauza eczemelor. Daca vei consuma macar doua cesti de ceai pe zi vei vedea ca mancarimile se vor diminua.
Somonul si alte varietati de peste gras. Pestii grasi sunt pestii care iti vor doar binele. Somon, hering, macrou… toate aceste varietati de peste gras sunt foarte bogate in acizi grasi esentiali omega 3, cei mai buni atunci cand vine vorba despre regenerarea pielii. Cu doua, trei portii de peste pe saptamana vei reusi sa reduci inflamatiile si afectiunile precum eczema.
Iaurtul de culturi vii. Ei bine, da, bacteriile continute de iaurturi, aceste produse fermentate, sunt excelente pentru sanatate. Nu numai ca vor stimula cel mai bine celulele imunitare, ci te pot proteja de tot felul de infecti.
Nucile si fructele uscate. Foarte bogate in acizi grasi omega 3, nucile si alte fructe uscate sunt o alegere excelenta pentru gustare. Te ajuta sa iti reinnoiesti celulele pielii si pot diminua riscul de a aparea infectii.
Crustaceele si molustele. Ar trebui sa le consumi mai des mai ales datorita bogatiei lor in seleniu. Toate produsele din mare sunt bogate in antioxidanti anti-eczema care pot proteja de minune membrana celulelor. Sunt perfecte si pentru a proteja pielea de poluare.
Ficatul. Ficatul si alte maruntaie contin si ele seleniu. Deci sunt aliati de pret pentru a evita iritatiile cutanate. Cel mai bine ar fi sa le prepari cu usturoi si cu ceapa, care sunt foarte bogate in antioxidanti.
Alimentele feculente. Zincul din alimentele feculente este un aliat formidabil contra eczemelor. In plus, va proteja foarte bine celulele contra radicalilor liberi.
Ouale. Contin si ele zinc, deci nu ar trebui sa te privezi de ele. In plus, sunt foarte bogate in proteine.