admin

Care sunt elementele de care trebuie sa tii cont in momentul in care cumperi un carucior?

centura-de-siguranta-135x200Copilul este, fara doar si poate, cea mai importanta fiinta din viata unui parinte, motiv pentru care, daca esti in categoria celor care au deja copii, iti doresti cele mai bune lucruri pentru el. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le achizitionezi, inca de la nasterea celui mic si pe care il vei folosi cativa ani, este caruciorul. Exista o multime de tipuri si de modele de carucioare, multe dintre ele putand fi gasite pe https://pebebe.ro/ , asadar, alegerea poate sa fie deosebit de dificila. Ai la dispozitie carucioare dhs , carucioare coccolle , carucioare realizate pentru diverse greutati, inaltimi si necesitati si carucioare cu o estetica cu adevarat deosebita. Ceea ce trebuie sa faci este sa alegi acel carucior care poate sa respecte urmatoarele caracteristici:
  •  Sa aiba o centura de siguranta in 5 puncte. O astfel de centura ofera protectie totala pentru cei mic, acoperind cele mai importante puncte ale cor[pului acestuia: umerii, talia si picioarele. Centura trebuie sa poata fi folosita cu usurinta de catre parinti, insa este esential sa nu poata fi desfacuta usor de catre prichindei, asadar, inainte de a achizitiona un carucior incearca sa descoperi modul in care functioneaza aceasta.
  •  Sa aiba roti solide si rezistente. Rotile caruciorului sunt extrem de importante. Poti alege intre roti mari, de tip offroad sau roti ceva mai mici si mai mobile. Desi primele ar putea fi destul de atractive, este mult mai indicat sa optezi pentru rotile micute, deoarece sunt mult mai usor de manevrat in aglomeratie si sunt mai flexibile. Este bine sa optezi pentru roti care se rotesc la 360 de grade si care dispun de posibilitatea de franare sau de blocare.
  • Sa aiba frane de buna calitate. Franele sunt si ele foarte importante, deoarece impiedica inaintarea caruciorului in momentul in care parintele vrea sa ia o pauza binemeritata. Franele trebuie sa opreasca fiecare roata in parte si sa reziste pe termen lung.
  • Sa aiba copertina. Un alt element care trebuie sa fie prezent la orice carucior este copertina. Acesta trebuie sa protejeze copilul de vant, soare sau ploaie si chiar sa ofere protectie pentru diversele obiecte carate de parinte.

De asemenea, sunt importante si manerele caruciorului, spatarul rabatabil, tavita care ajuta copilul sa isi odihneasca mainile sau suportul pentru picioare. Inainte de a achizitiona un carucior este bine sa ceri cat mai multe sfaturi si sa te asiguri ca este o solutie excelenta pentru copilasul tau.