Aiosif

Ce se intampla in organismul nostru cand nu mai consumam zahar?

Zaharul este una din cele mai consumate substante din lumea intreaga si, din pacate, una din cele mai periculoase pentru sanatate. Chiar daca are un gust placut, ideal pentru papilele noastre gustative, pe termen lung zaharul deterioreaza calitatea vietii si este principala cauza a unui numar mare de probleme de sanatate.

zahar

Este destul de dificil sa eliminam total zaharul din alimentatia noastra deoarece este prezent in numeroase alimente care fac parte din viata noastra de zi cu zi. Insa stii ce se intampla in organismul nostru in momentul in care decidem sa nu mai consumam zahar?

Nivelurile energetice sunt imbunatatite

Exista numeroase persoane care au obiceiul sa consume sucuri ce contin zahar, bauturi energetice si alte produse cu un continut bogat de zahar deoarece simt nevoia sa isi incarce bateriile. Cu toate acestea, exista un numar mare de studii care demonstreaza ca excesul de zahar este una din principalele cauze ale energiei scazute. Consumul excesiv de zahar blocheaza capacitatea corpului nostru de a mentine rezervele de energie la un nivel inalt. Daca vei reduce consumul de zahar nu vei mai avea o energie scazuta.

Inima este protejata

Reducerea consumului de zahar contribuie la reducerea riscului de a suferi de o criza cardiaca.

Suntem protejati de cancer

Mai multe cercetari au demonstrat faptul ca zaharul este alimentul preferat al celulelor cancerigene. Astfel, reducerea consumului de zahar conribuie la prevenirea unui numar mare de tipuri de cancer precum si la evitarea propagarii celulelor maligne in organism.

Ficatul nostru este protejat

Fructoza si glucoza in exces pot provoca un efect toxic in ficat, efect similar celui care survine in momentul in care consumam alcool in exces.

Dormim mai bine

Consumul excesiv de zahar provoaca o scadere a energiei si poate sa altereze calitatea somnului. Persoanele care reusesc sa reduca consumul de zahar vor remarca o imbunatatire a obiceiurilor de somn, insomnia este evitata.

Ne pastram pielea mai tanara

Consumul de zahar poate interfera cu productia de elastina si de colagen, cele doua proteine principale ale pielii. Pe termen lung, consumul de zahar provoaca imbatranirea prematura a pielii dar si alte afectiuni.

digestie

Digestia este imbunatatita

Eliminand sau reducand zaharul din alimentatie, aparatul digestiv va reusi sa transforme toate alimentele cu o mai mare usurinta. Vei evita astfel probleme precum constipatia si boli ale colonului.