Ce trebuie sa stii despre pistoalele de vopsit?

Ne place sa folosim produse cat mai colorate si mai frumoase, insa acest lucru nu este posibil fara putina munca. Vopseaua este prezenta pe masini, pe piesele de mobilier, pe garduri, pe case si pe o multime de alte elemente din jurul nostru. Daca in trecut singura varianta de a vopsi era prin intermediul pensulei, astazi exista pistoale de vopsit. Acestea sunt excelente pentru vopsirea autovehiculelor, pentru amenajarile interioare sau pentru constructii si vin cu o serie de avantaje:

  • Pulverizeaza uniform vopseaua pe suprafata dorita;
  • Aplica un strat subtire, in asa fel incat se face economie destul de mare de vopsea;
  • Duc la o economie substantiala de timp.

Care sunt cele mai bune pistoale de vopsit?

Nu conteaza ca urmeaza sa vopsesti masini sau diverse elemente industriale. In principiu, atunci cand alegi pistolul trebuie sa urmaresti tehnologia pe care o foloseste, capacitatea de vopsire si cateva alte detalii care pot creste eficienta.

Atunci cand vine vorba despre tehnologie, exista doua tipuri de pistoale: cu aer comprimat si fara aer. Pentru vopsirea obiectelor din casa pistoalele cele mai bune sunt cele pe baza de aer comprimat. Acestea evacueaza un jet puternic de particule de vopsea pe suprafata de vopsit, asigurand un strat uniform. Tot pistoale cu aer comprimat sunt si cele HVLP, insa acestea folosesc cantitatea de aer ce iese din dispozitiv pentru pulverizare, asadar, nu sunt tocmai exacte.

Pentru suprafetele exterioare sunt mult mai bune pistoalele fara aer comprimat. Acestea au motoare electrice si asigura o vopsire uniforma prin cresterea presiunii in rezervor.

Care sunt performantele pe care sa le cauti la un pistol de vopsit?

Atunci cand alegi un pistol de vopsit analizeaza debitul de vopsire, mai ales daca ai o suprafata mare pe care trebuie sa o colorezi. De asemenea, analizeaza puterea pistoluluui si dimensiunile rezervorului. Cu siguranta, nu iti doresti sa reincarci pistolul de nenumarate ori pentru a-ti termina treaba.

Nu doar pistolul este important, ci si vopseaua. Opteaza pentru vopsea acceptata de pistol si dupa ce o folosesti, curat-o cu grija!