Cele 5 tipuri de lenjerii din bumbac, care iti pot asigura un somn perfect

Cat de importanta este lenjeria de pat? Foarte! Aceasta tesatura care acopera salteaua si imbraca pilota cu care te acoperi, poate decide gradul de confort pe care il ai atunci cand dormi si automat, calitatea somnului. Pe piata exista extrem de multe tipuri de lenjerii de pat, realizate din materiale variate: Matase, bumbac, poliester, bambus sau diverse combinatii intre acestea. Cele mai populare insa, sunt cele din bumbac. Motivele pentru popularitatea bumbacului sunt urmatoarele:

  • Este rezistent;
  • Ofera confort;
  • Este prietenos cu pielea;
  • Poate fi spalat cu usurinta;
  • Este ieftin.

Exista mai multe tipuri de lenjerii din bumbac

Nu toate lenjeriile din bumbac sunt la fel. In functie de modul in care sunt tesute, acestea pot sa difere destul de mult. Ceea ce trebuie sa aiba in comun lenjeria pe care o cumperi este stabilitatea ( opteaza intotdeauna pentru lenjerii cu elastic ) si dimensiunile. In rest, poti alege intre mai multe tipuri de lenjerii in functie de grosime, rezistenta sau aerisirea pe care o ofera:

  • Lenjeriile din bumbac 100%. Sunt foarte apreciate pentru faptul ca sunt naturale si nu pot duce la dezvoltarea alergiilor. Au o durata mare de viata, insa pot fi destul de costisitoare in comparatie cu alte tipuri de lenjerii de bumbac.
  • Lenjeriile din bumbac satinat. Reprezinta o combinatie intre bumbac si satin, ceea ce asigura o structura foarte placuta la atingere si foarte maleabila. Desi pot aluneca destul de usor, este important sa se opteze pentru lenjerii cearsaf elastic.
  • Lenjeriile din bumbac finet. Si in cazul acestora se recomanda lenjerii bumbac finet cu cearsaf elastic, pentru o stabilitate mai mare. Bumbacul finet are o constructie unica si are calitatea de a lasa pielea sa respire, fara a elimina din temperatura de sub patura. Sunt lenjerii ideale pentru sezonul rece.
  • Lenjeriile din bumbac Ranforce. Sunt realizate din bumbac 100% asupra caruia sunt aplicate diverse tratamente pentru rezistenta si pentru o structura cat mai placuta la atingere. Sunt cele mai apreciate lenjerii pentru sezonul rece, insa de cele mai multe ori sunt si cele mai costisitoare.
  • Lenjeriile din bumbac Poplin. Sunt lenjerii cu o tesatura groasa, realizata din bumbac mercerizat. Desi poplinul este folosit cel mai adesea la realizarea hainelor, poate fi excelent pentru lenjerii datorita rezistentei. O astfel de lenjerie ar trebui sa reziste fara probleme cel putin 5 ani.

Este foarte important sa alegi lenjeria perfecta, investind chiar si ceva mai multi bani in ea. Trebuie sa te gandesti ca iti petreci minim 8 ore in fiecare noapte in pat, iar lenjeria este direct responsabila de confortul tau. Meriti, asadar, tot ceea ce este mai bun.