hidroizolatii

admin

Lucruri pe care trebuie sa le cunosti despre izolatii

Orice semn de patrundere a apei in locuinta pe care o detii, fara sa fie o patrundere dorita, poate sa puna cateva semne de intrebare in ceea ce priveste hidroizolatia cladirii si trebuie sa genereze o inspectie de rutina a acesteia.

Prevenirea infiltrarii apei este extrem de importanta, deoarece aceasta poate duce la o multime de probleme, cum ar fi deteriorarea constructiei sau chiar si boli. Astfel, trebuie sa acordam atentie maxima hidroizolatiilor, fie ca este vorba despre hidroizolatii beton, hidroizolatii fundatii sau hidroizolatii destinate teraselor.

Ce trebuie sa faci atunci cand descoperi inflirtatii de apa?

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa angajezi un specialist pentru a face o inspectie cat mai corecta a cladirii. Multe dintre semnele lasate de infiltratii pot fi vazute doar de catre un specialist, motiv pentru care este indicat sa se apeleze la acesta.

hidroizolatii

Evident, exista si semne pe care le poti observa cu ochiul liber, insa acestea se observa doar in momentul in care infiltratiile de apa sunt foarte dezvoltate. Poti observa umiditate pe ziduri si pe podele sau aparitia de mucegaiuri si ciuperci. De regula, locul unde se vad aceste probleme reprezinta si locul cel mai sensibil, insa, odata ce exista infiltratii, exista posibilitatea ca acestea sa existe si in alte locuri care, nu se vad.

Cum poti preveni infiltratiile?

Evident, cea mai buna solutie este prevenirea, asadar, constructia unor hidrolatii beton sau unor hidrolatii fundatii de buna calitate, inca de la inceputul construirii imobilului, este cea mai buna decizie pe care o poti lua.

Din fericire, astazi exista o multime de materiale extrem de bune, care pot hidroizola extrem de bine, pe termen lung.

Daca ai o casa care nu a fost izolata de la inceput, poti lua in considerare si hidroizolatiile la renovare. Sistemul de hidroizolatii trebuie sa fie o adevarata bariera impotriva umiditatii si impotriva efectelor negative pe care aceasta le aduce.

Pentru o hidroizolatie perfecta, trebuie studiat foarte bine modul in care poate patrunde apa in cladire si trebuie luate cele mai bune decizii, in asa fel incat constructia sa aiba o viata lunga si sa ofere calitate vietii.