Pantofi sport pentru femei si pentru barbati. Cum recunosti diferentele?

Incaltamintea sport face parte atat din garderoba barbatilor, cat si din cea a femeilor, datorita versatilitatii, confortului pe care-l ofera si designului placut. Cu toate acestea, exista persoane care considera ca nu exista diferente intre pantofii sport pentru femei si cei pentru barbati.

In acest articol, iti prezentam diferentele principale dintre adidasii pentru femei si cei pentru barbati, pentru a-i recunoaste mai usor atunci cand comanzi incaltaminte sau ajungi in magazinele fizice. Iata care sunt acestea!

Schema de culori a pantofilor sport

Una dintre cele mai notabile diferente dintre incaltamintea pentru femei si cea pentru barbati in ceea ce priveste modelele sport este culoarea. Pentru tenisii sau adidasii pentru femei, vei observa ca exista nuante mult mai blande si culori pastel, precum roz, galben, oranj sau crem. Referitor la adidasii pentru barbati, acestia sunt adesea prezenti in culori mai stricte, standard, ca albastru, gri, negru sau combinatii intre aceste culori.

Dimensiunea pantofilor sport

A doua diferenta dintre noile modele de pantofi sport pentru femei si cei pentru barbati implica grila de dimensiuni diferite. Explicatia este simpla si se datoreaza caracteristicilor fiziologice diferite in cazul fiecarui gen. Astfel, este putin probabil sa gasesti intr-un magazin incaltaminte sport pentru femei care sa depaseasca numarul 40 sau 41, in timp ce pentru barbati, aceasta cifra poate ajunge pana la 46.

Pronatia piciorului

De regula, piciorul unei femei poate sa aiba o pronatie mai mare decat cea a unui barbat. Acest lucru inseamna ca pantofii sport trebuie sa aiba un sprijin suplimentar in cazul femeilor. Schimbarile de pronatie reprezinta un rezultat direct al modificarilor lunare in ceea ce priveste nivelul de estrogen. Cresterea niveului de estrogen al femeilor inseamna scaderea pronatiei. De aceea, fluctuatia arcadei talpii are nevoie de pantofi sport cu sprijin suplimentar pentru femei, care sa asigure o pozitie corecta a piciorului si sustinere, cand pronatia se micsoreaza.

Calcaiul

Pentru ca femeile sunt mai scunde si in general mai slabe decat barbatii, picioarele lor sunt mai scurte si mai inguste. Astdel, si calcaiul unei femei este mai ingust decat al barbatilor, ceea ce inseamna ca pantofii sport alesi gresit pot provoca bataturi inconfortabile.

Pentru a impiedica aceste probleme, producatorii de incaltaminte sport folosesc umplutura suplimentara pentru pantofii sport de dama, astfel incat sa reduca alunecarea piciorului.

Flexibilitate

Pantofii sport pentru femei trebuie sa ofere mai mult sprijin, intrucat ligamentele si articulatiile lor sunt mai flexibile si mai moi. In acest caz, producatorii de modele sport pentru femei adauga o insertie din cauciuc, ca element de echilibru intre flexibilitatea in mers si sprijinul pentru picior.

Amortizarea

Spre deosebire de barbati, femeile sunt mai scunde si au muschii mai putin dezvoltati. Adidasii si tenisii conceputi pentru femei sunt produsi cu o amortizare usor crescuta, datorita insertiilor care sunt adaugate in aproape toate perechile de incaltaminte sport.

Incaltamintea sport pentru femei si barbati difera nu doar in privinta dimensiunii si uneori a culorilor, dar si prin anumite trasaturi specifice, din punct de vedere anatomic. Pantofii sport pentru femei includ si insertii de absorbtie a socurilor si contin elemente care le garanteaza un confort suplimentar in timpul mersului sau in sesiunile de antrenament.

Tu cum iti dai seama de diferentele dintre pantofii sport de dama si cei pentru barbati?