Viena – ghid turistic

Capitala si cel mai mare oras al Austriei, Viena este totodata centrul cultural, economic si politic al tarii. Oricat de suprinzator ti s-ar parea acest lucru, Viena inca si-a pastrat toate atributele epocii in care a fost capitala imperiala. In plus, centrul istoric al orasului este inscris in patrimoniul mondial UNESCO. Diversitatea culturala combinata cu arhitectura si istoria fac din Viena una din cele mai populare destinatii turistice din lume. Nu ai cum sa te plictisesti in timpul unei vizite.

viena

Daca esti in cautarea celor mai populare atractii ale orasului, vei fi cu siguranta interesat de cele expuse de noi mai jos.

Muzeul de Mobila din Viena adaposteste o colectie de piese de mobilier imperiale. Acest muzeu va fi pe placul tuturor deoarece adaposteste cea mai vasta colectie de mobila din lume. Vei putea admira aici piese de mobilier ce au apartinut tuturor imparatilor austrieci, de la Carol al VI-lea, tatal Mariei Teresa.

Muzeul Tehnic din Viena, recent restructurat, propune diverse expozitii cu echipamente electoronice, masini si alte mijloace de transport din stadiul de macheta pana la forma lor finala. Un muzeu monumental caruia trebuie sa ii acorzi cel putin doua ore pentru a-l vizita.

Biserica Wotruba. Cocotata pe o colina ce domina orasul, biserica Wotruba este pur si simplu magnifica.

prater

Parcul Prater este ideal pentru familiile aflate in vacanta la Viena. La fel ca majoritatea parcurilor din Europa, parcul Prater este la origine un loc in care nobilimea venea sa se plimbe cu caleasca si a ramas un loc ideal de a petrece o dupa amiaza in familie si in ziua de azi.

Zoo Aquarium Haus des Meeres. Daca vii in Viena impreuna cu copiii, trebuie sa vizitezi neaparat aceasta atractie din Viena. Particularitatea acestui loc consta in faptul ca este situat intr-un fost adapost anti-aerian din perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial. Zoo Aquarium le propune turistilor un numar mare de expozitii alcatuite din acvarii cu rechini, o gradina zoologica minunata, o sera tropicala, reptile veninoase si o multime de maimute simpatice.