Alimentele minunate care te ajuta sa te tii departe de infectiile bacteriene

Pentru a evita consumul excesiv de medicamente sau suplimente alimentare, cel ma bine ar fi ca atunci cand vrei sa te tii departe de infectiile bacteriene sa apelezi la unele alimentele minunate cu puteri magice.

Bacteriile sunt cei mai mici dar si cei mai puternici inamici ai organsimului nostru. Dar este posibil sa le faci fata si sa iti intaresti sistemul minuniar, introducand in meniu cateva alimente care iti vin in ajutor.

Probioticele. Atunci cand vine vorba despre alimentatie, neglijam cel mai adesea probioticele de origine naturala. Putem de exemplu sa apelam la bauturile lactate clasice imbogatite cu L-caseina sau sa facem unele eforturi pentru a consuma alte bauturi mult mai naturale. Ciocolata neagra, kefirul, kombucha, varza acra, iaurturile sau ceaiul sunt alimente fabuloase pentru a preveni infectiile bacteriene si pentru a intari sistemul imunitar.

Aloe Vera. Daca vei bea in fiecare zi un pahar de apa calduta in care ai pus si putin gel de aloe vera, te vei proteja in mod exceptional de tot felul de bacterii. Planta Aloe este cea mai buna atunci cand vine vorba despre proprietatile anti-inflamatorii si anti-bacteriene. Dar vine si cu o adevarata comoara de vitamine-A, vitamine din grupa B, C, dar si acid folic. Aportul sau de minerale este la fel de senzational.

Curcuma. O mirodenie exceptionala in nuante de galben puternic, un puternic agent anti-microbian cu proprietati curative exceptionale. Amesteca o lingurita de curcuma cu putina miere. Vei obtine un remediu care va intari sistemul imunitar si care te va tine departe de infectiile bacteriene.  Deci nu vei regreta daca il vei consuma zilnic.

Infuzia de usturoi. O infuzie foarte usor de preparat, cu o multime de vitamine si antioxidanti excelenti. Daca vei consuma usturoi de 2-3 ori pe zi, vei reusi sa previi gripa si raceala sau sa te vindeci mai repede.

Otetul din cidru de mere. Dupa masa principala a zilei, poti incerca sa consumi un pahar de apa in care ai pus si o lingurita de otet din cidru de mere. Vei ameliora astfel digestia, dar nu numai. Vei reusi sa echilbrezi pH-ul organismului si acesta va reusi sa faca fata mult mai usor la infectii.