AncaP

Fructele si legumele care te energizeaza dimineata

avocado, banane, fibre, Fructele si legumele care te energizeaza dimineata, mic dejun, portocale, spanac, suc

In general, fructele si legumele sunt cele care ne hranesc si care ne dau energie, dar unele dintre se fac remarcate datorita marii lor puteri de a activa corpul, in timp ce altele in schimb, au mari proprietati legate de relaxare.

Citind acest articol vei afla care sunt fructele si legumele care nu ar trebui sa lipseasca de la tine din alimentatie, mai ales la micul dejun. Dar si la cina atunci cand te afli intr-o perioada mai stresanta sau mai obositoare a vietii.

Portocalele. Portocalele sunt fructe foarte consumate la micul dejun, mai ales sub forma de suc. Sunt fructe care pot sa absoarba o cantitate foarte mare de energie solara deci nu ar trebui sa fie consumate dupa-amiaza sau seara, deoarece nu te vor lasa sa dormi. Si daca vrei sa te bucuri de un plus de energie, le poti consuma alaturi de ghimbir sau de scortisoara.

Smochinele. Smochinele sunt foarte bogate in zaharuri bune care ne umplu de energie foarte repede. Un alt avantaj al smochinelor- ne ajuta sa luptam contra constipatiei deoarece sunt foarte bogate in fibre. Daca le vei consuma ziua te vor ajuta sa iti pui in functiune intestinele. Le poti prepara cu putina miere si le poti umple cu nuci. Un mic dejun delicios si foarte nutritiv cu alte cuvinte.

Bananele. Sunt cele mai bune atat la micul dejun cat si la cina. Sunt delicioase in sucurile smoothie alaturi de o bautura vegetala sau de un suc si de cacao. Bananele sunt foarte dulci deci nu va mai trebui sa adaugi zahar.

Legumele cu frunze verzi. Legumele verzi sunt cele care vin cu un plus de energie pentru intreaga zi. Se pot consuma atat in sucurile smoothie cat si la mese sub forma de garnitura. Spanacul este delicios si vine cu multe vitamine si minerale esentiale pentru organism. Poti incerca sucuri smoothie cu spanac, dar si cu rucola, laptuca sau cretusca.

Avocado. Este cel mai delicios dimineata pentru cel mai energetic mic dejun alaturi de putina sare si ulei sau miere. Contine proteine, lipide si glucide dar si grasimi sanatoase esentiale organismului.