Tipuri de saltele pe care trebuie sa le iei in considerare

salteaDe saltea depinde bunadispozitia din fiecare dimineata si modul in care te comporti zilnic. Aceasta iti poate oferi confort si placerea de a te odihni, sau iti poate crea reale probleme. Din acest motiv, alegerea saltelei perfecte este extrem de importanta pentru orice individ.

Decizia poate sa fie destul de dificila, in conditiile in care exista foarte multe variante de saltele ( Vezi aici cele mai comune variante )

Fiecare tip are propriile caracteristici si fiecare tip se potriveste unei anumite categorii de persoane.

Saltelele cu arcuri

Sunt saltelele clasice, care pot oferi avantaje multiple, precum sustinerea foarte buna a intregului corp, independenta fata de partener, confortul sau durabilitatea. Exista mai multe tipuri de arcuri, asadar, inainte de a achizitiona o astfel de saltea este bine sa te informezi cu atentie. Poti opta pentru arcuri impachetate, care actioneaza separat de restul arcurilor, pentru arcuri continue sau pentru arcuri Bi-conic.

Calitatea ansamblului de arcuri depinde foarte mult de numarul de arcuri si de grosimea lor. Cu cat o saltea are mai multe arcuri, cu atat este mai stabila si ofera o sustinere mai mare.

Saltele din spuma

Spuma poliuretanica este un alt material care se incadreaza foarte bine in compozitia fiecarei saltele. In functie de densitatea pe care o are, aceasta poate sa ofere o multime de beneficii, dintre care cel mai important este mentinerea coloanei vertebrale intr-o pozitie corecta. Pe langa asta, spuma asigura independenta fata de partener, se adapteaza fiecarei parti a corpului si este hipo alergica.

Daca iti doresti o performanta foarte mare, poti alege spuma cu memorie , care se adapteaza perfect la temperatura corpului, oferind astfel un somn perfect. Saltelele realizate din spuma au capacitatea de a imbunatati circulatia sangelui, asadar, reprezinta o optiune de luat in calcul.

Saltelele din latex

Saltelele din Latex sunt, de asemenea, saltele performante, care pot asigura un somn perfect. Alegerea saltelei din latex se poate face destul de greu, in conditiile in care exista doua tipuri ale acestui material.

Latexul natural este o spuma obtinuta din seva arborelui de cauciuc si este destul de scump. Acesta este antialergic, ii permite saltelei sa respire si genereaza o fermitate foarte buna.

Latexul artificial este un material de-a dreptul revolutionar, in conditiile in care este creat in asa fel incat sa fie performant. Este un material dens, rezista la compresie si la imbatranire si se adapteaza la fiecare corp in parte.

Cei care aleg sa foloseasca saltele din latex se pot bucura de o circulatie foarte buna a aerului in interiorul saltelei, de relaxarea coloanei vertebrrale, de cresterea numarului de odihna si de independenta foarte buna fata de persoana cu care dorm.

Daca vrei sa alegi salteaua perfecta, cel mai bine este sa te informezi cu atentie inainte. Exista specialisti in asa ceva si evident, exista doctori care iti pot face recomandari in acest sens. O saltea poate sa iti serveaza 10 ani, asadar, este important sa fie de buna calitate, chiar daca pretul sau nu este unul tocmai mic. Pana la  urma, vorbim despre o investitie pe termen lung.