Cum ar fi ca insomniile noastre sa fie cauzate de catre alimentele pe care le consumam? S-ar putea sa existe o legatura directa si foarte stransa intre alimentele consumate si problemele pe care le inatampinam cu somnul.

Te-ai saturat sa bei o multime de ceaiuri, sa numeri oitele sau sa faci yoga inainte de somn si tot degeaba? Dar poate ca ceea ce ai mancat nu te lasa sa dormi. Alimentatia face parte din numarul de cauze posibile ce pot cauza o insomnie.

Rosiile. Un lucru ce poate parea surprinzator. Si totusi, rosiile si alte alimente acide nu ar trebui sa fie consumate inainte de a merge la culcare. Mai ales daca suferi dincauza refluxului gastric.

Ciocolata neagra. Ciocolata neagra are numeroase beneficii pentru sanatate. Ne poate ajuta chiar sa traim mai mult. Dar cu cat nivelul de cacao este mai ridicat, cu atat nivelul de cafeina este mai mare. Si chiar daca este extrem de delcioasa si reconfortanta de cosnumat seara, nu te va lasasa te odihnesti.

Mirodeniile. Felurile de mancare de la cina nu ar trebui sa contina ardei iute rosu, mustar, harissa sau alte mirodenii foarte foarte picante. Iti vor perturba somnul mai ales daca nu esti obisnuit sa le consumi. Iti vor urca temperatura corporala si vei dormi mai prost si mai putin.

Carnea rosie. Meniul tau de seara nu ar mai trebui sa contina fripturi suculente de carne rosie. Carnea rosie are un nivel ridicat de proteine si de materii grase care pot ingreuna stomacul si ficatul si care au nevoie de mai multe ore pentru a fi digerate asa cum trebuie. Mizeaza mai degraba pe peste sau pe carnea alba.

Varza. Varza este fara indoiala foarte sanatoasa, dar nu ar trebui sa fie consumata inainte de a merge la culcare. Are tendinta de a provoca gaze si balonare care nu rimeaza deloc cu un somn senin. Acelasi lucru si in cazul conopidei.

Prajelile. Inamicii siluetei noastre, prajelile sunt si inamicii de temut ai somnului. Sunt foarte bogate in grasimi deci ingreuneaza digestia si pot provoca cel mai adesea arsuri la stomac.