Ghidul orasului Kotor, cel mai frumos din Europa

Orasul Kotor, cel mai mic oras de pe litoralul muntenegrean, este fara indoiala nu doar cele mai frumos din tara, ci din intreaga Europa.

Aici, relaxarea este asigurata, dar si descoperirea celor mai frumoase peisaje sau monumente. Farmecul istoric al orasului, cadrul natural sublim, dar si amabilitatea oamenilor de aici sunt doar cateva motive pentru care ar trebui sa alegi Kotor pentru cele mai memorabile vacante. Si nu numai.

Kotor nu seamana deloc cu nicio alta destinatie. Kotor este o destinatie turistica minunata aflata intre munti impozanti si ape in nuante de turcoaz. Un decor de vis creat si cu ajutorul peretilor  din oras care definesc un cadru autentic si foarte agreabil. O oaza de pace cu alte cuvinte, care trebuie neaparat sa fie descoperita.

Kotor te va scufunda in epoca medievala. Incepand cu secolul 9, secol in care au fost construiti si peretii orasului, nimic nu s-a schimbat cu adevarat pe aici. De altfel, foarte multi locuitori de aici, spun ca orasul este un veritabil muzeu in aer liber. Dalele mari si impozante din marmura, stradutele inguste si numeroasele piete mici si fermecatoare participa la crearea celei mai frumoase ambiante.

Kotor are o arhitectura unica. Vechiul oras Kotor este inscris in Patrimoniul Unesco. Intre anii 1420 – 1797, Kotor si imprejurimil sale, depindeau de Venetia. O influenta care se remarca azi in cadrul structurilor si arhitecturii de aici. Unele edificii de aici, precum catedrala Sfantul Tryphon sunt cu adevarat fabuloase.

Locuitorii de aici sunt foarte primitori. Populatia din Kotor este estimata la aproxomativ 13000 de locuitori. Iar majoritatea adora sa ajute turistii sa descopere comorile de aici. Vor sa trasnmita o imagine cat mai pozitiva despre orasul lor si fac mereu tot posibilul pentru asta. Dar nu doar oamenii sunt cei care te vor intampina intr-o modalitate foarte calduroasa. Si pisicile sunt foarte primitoare in Kotor. In plus, sunt rezidenti foarte importanti aici. O galerie de arta chiar si un magazin le sunt chiar dedicate in intregime. Genial, nu?