pat

admin

Patul, atat de important pentru sanatate

patCu totii ne dorim o sanatate de fier pana la adanci batraneti. Putini suntem insa cei care reusim sa o si obtinem iar cauzele sunt multiple: alimentatia, lipsa sportului, stresul, lipsa somnului, diversele elemente neplacute din viata, poluarea, etc. Unele dintre aceste elemente pot sa fie controlate in timp ce altele nu pot fi controlate. Printre cele mai importante, care din fericire pot fi controlate, se numara si somnul. Nu stim cu exactitate de ce dormim, insa este clar ca 8 ore de somn pe noapte ne pot reface intregul corp si il pot pune pe sine in asa fel incat sa fie cat se poate de fresh pentru activitatea de zi cu zi.

Un somn de calitate depinde, de asemenea, de alimentatie, de stres si de alte astfel de lucruri, insa cel mai mult depinde de calitatea patului in care dormim. Salteaua, asternuturile, marimea patului sau modul in care este asezat pot sa fie decisive pentru intreaga noastra viata.

Cum alegi un pat de buna calitate?

Daca simti ca ai un pat care nu prezinta acea calitate de care ai nevoie, daca ai dureri de spate sau pur si simplu nu te trezesti odihnit, este bine sa cercetezi piata pentru a achizitiona un pat cat mai bun. Din fericire, exista site-uri precum  www.expertpat.ro  , care iti pun la dispozitie atat produse, cat si informatii de cea mai buna calitate in ceea ce priveste somnul. Pentru a te bucura de un somn cat se poate de odihnitor, trebuie sa te asiguri ca ai urmatoarele elemente si ca toate prezinta o calitate sporita:

  •  Salteaua. Salteaua poate sa fie un adevarat norisor confortabil pentru multi dintre noi, insa se poate transforma si intr-un chin. Alege o saltea care sa iti sustina corpul intr-o pozitie cat mai corecta si care sa iti ofere odihna totala. Majoritatea magazinelor de saltele te lasa sa le testezi cateva zile, pentru a-ti da seama daca ti se potrivesc, asadar, ai toate atuurile pentru a achizitiona o saltea de buna calitate.
  • Asternuturile. Desi nu le acorda foarte multa lume importanta cuvenita, asternuturile sunt, fara doar si poate, deosebit de importante. Acestea sunt cele care ne ating direct pielea, asadar, trebuie sa fie realizate din materiale de foarte buna calitate, care sa nu creeze iritatii, sa nu fie alergice si sa fie confortabile.
  •  Perna. Nici perna nu trebuie neglijata, deoarece este cea care completeaza o pozitie corecta a corpului. Exista oameni care au nevoie de perne groase si tari sau oameni care prefera pernele moi. Inainte de a decide asupra unei perne, intreaba-ti medicul despre ceea ce iti recomanda in acest sens.

Daca ai un pat de buna calitate, cu siguranta vei avea o viata de buna calitate. Pana la urma, nu exista degeaba vorba ” cum iti asterni asa dormi”