admin

Cum alegi o perie perfecta pentru par daca detii o frizerie?

Daca iti doresti sa-ti intretii cat mai bine parul, atunci alegerea unor perii frizerie cat mai potrivite reprezinta un lucru de care sa tii cont. Aceste perii trebuie alese totusi cu atentie, astfel incat sa fiti siguri de faptul ca luati si o decizie foarte buna atunci cand optati pentru aceste perii. Chiar daca initial ar parea ca achizitionarea unei perii este un lucru banal, lucrurile nu stau chiar asa, existand mai multe aspecte de care sa tineti cont atunci cand vine vorba despre alegerea unei astfel de perii de par.

La ce trebuie sa va uitati cand alegeri aceste perii pentru frizerie?

Atunci cand vine vorba despre alegerea unor perii este sa intelegeti nevoile, dar si tipul parului vostru. Fie ca aveti un par subtire, fie unul cu bucle voluminoase, trebuie sa stiti ca fiecare tip de par in parte necesita si o abordare diferita. Pentru un par drept si subtire, o perie cu peri moi, dar si flexibili ar fi una ideala. Aceasta minimizeaza riscul de rupere sau de deteriorare a firului de par. Pe de alta parte insa, pentru un par ondulat, o perie cu perii mai rigizi poate ajuta la descurcarea, dar si la definirea acestuia.

Un alt lucru pe care trebuie sa-l aveti in vedere atunci cand alegeti aceste perii frizerie il reprezinta lungimea parului. Pentru un par scurt, o perie cu peri mai mici, dar si mai stransi este o solutie potrivita. O astfel de perie ofera mai multa precizie in momentul coafarii. Pe de alta parte, daca aveti parul lung, o perie cu peri mai mari si mai separati este utila pentru ca reduce riscul de rupere, facilitand in acelasi timp si descurcarea. Materialul este si el un alt lucru care joaca un rol esential in alegerea cea mai potrivita. Perii naturali precu msutn cei de porc sau cei din par de cal sunt mai cunsocuti pentru ca sunt mai blanzi. Aceste tipuri de perii sunt si cele folosite pentru a distribui uleiuri naturale ale scalpului in par. Daca aveti parul mai gras sau normal, aceste perii sunt mult mai potrivite din acest punct de vedere.

Inainte de a achizitiona o astfel de perie, este recomandat sa cititi anumite recenzii despre aceste perii si daca e posibil sa primiti si unele recomandari de la prieteni sau de la coafeze. Experientele celorlalte persoane pot fi extrem de valoroase pentru a lua o decizie. Mai trebuie sa luati in considerare si bugetul disponibil pentru ca perii variaza in pret, dar si in functie de marca, precum si de calitate sau de material.

Designul ergonomic al manerului este un alt aspect pe care il puteti avea in vedere. Un maner confortabil este in acest caz unul mult mai indicat, acesta facand procesul de coafare mult mai placut, dar si mai eficient. Este important sa va asigurati si de faptul ca aceasta perie are o constructie solida, dar si durabila in acealsi timp. In acest fel, ea va fi o alegere foarte buna pentru o persoana care isi doreste sa-si ingrijeasca parul pe termen lung.